NieuwsReceptenSmaken

Heerlijk Italiaans dessert: Limoncello soesjes

Limoncello soesjes: bigné al limoncello

Ingrediënten voor ca. 35 profiterolles
Bereidingstijd: ca 1,5 à 2 uur

Ingrediënten voor de soesjes(ca. 35 stuks)

  • 8 eieren
  • 300 g gezeefde bloem
  • 500 ml water
  • 250 g margarine of boter
  • mespuntje zout

Voor de crème:

  • 6 eierdooiers
  • 10 lepels bloem
  • 6 lepels suiker
  • 6 glazen melk (ca. 1 liter)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 ml slagroom
  • 1 glas limoncello
  • 1/2 citroenschil geraspt

[divider]

[divider]

Bigné: water in een pannetje aan de kook brengen met het zout en de boter( of margarine) erin.
Uit het vuur halen en, roerend, de bloem er aan toevoegen voorkomend dat er klonten ontstaan.
Als het geheel afgekoeld is, de eieren een voor een roerend er aan toevoegen. Inmiddels hebben we een bakplaat licht ingevet met boter of margarine.
Met de spuitzak gelijkvormige bolletjes op de plaat spuiten en daarna voor ca 18 min. in een voorverwarmde oven afbakken op 180 C.
Crème: Meng de eierdooiers met de bloem, de suiker en de vanillesuiker. Voeg de koude melk, glas per glas toe, en meng goed dooreen en voeg de citroenrasp toe. Kook de crème au bain-marie terwijl je blijft roeren, tot ze indikt, en, als het zover is, van het vuur halen. Glas limoncello er aan toevoegen. Als de crème koud afgekoeld is, de inmiddels opgeklopte slagroom ook toevoegen en met de ontstane crème de soesjes mee vullen.

Het allerlekkerst worden de soesjes natuurlijk met zelfgemaakte limoncello. Lees hier hoe dat moet!

soesjes limoncello

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button